Popravka i servisiranje sivacih masina

I sivace masine su kvarljiva roba, svaki deo može od zamora da se polomi, pa evo nešto smo pripremili oko popravke i servisiranja sivacih masina.

Šta učiniti ako je unutra nešto slomljeno

Ako se u mašini nešto pokvari, to uopšte ne bi radilo glatko – možda je pojas istrošen, kvačilo je dorađeno, psi za hranjenje mogu biti oštećeni, držači i opruge mogu biti savijeni ili oštećeni, kućište ili kuka možda slomljen. Imaćete preskočene šavove, slomljene šavove i sve takve probleme.

Ako se to dogodi na savremenoj kućnoj šivaćoj mašini, možda će vam biti teško da je sami popravite – moraćete da je odnesete u servis. Neki delovi mogu biti skupi, a neki čak i nedostupni. Bilo bi bolje da kupite novu mašinu. To zavisi od vaše radionice za popravku i od toga koliko bi vam naplatili zamenu slomljenih delova, kao i od dostupnosti rezervnih delova.

Na starim metalnim mašinama delove možete zameniti nakon otvaranja. Te mašine se mogu otvoriti i spustiti na goli okvir, a zatim zameniti većinu delova – ako ste relativno dobar mehaničar šivaćih mašina.

Neke mašine nikada ne podnose „uradi sam“ popravke – Neke vrhunske kompjuterske mašine za šivenje/vezenje imaju previše komplikacija u sebi da ih nikada ne biste trebali otvoriti za popravku. Dajte ga na popravku osobi koja zna da popravi, zameni i prilagodi složene elemente u popravci šivaće mašine.

Write a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *