Selidbe Beograd sa decom

Svakako da svaka promena prebivališta, odnosno selidba u Beogradu ima svoje negativne strane koje treba ispeglati. Kao i svaka dobra saga, preseljenje kuće sa decom ne prestaje kada se sav nameštaj preseli i postavi. U stvari, tada zaista počinje prava drama ili zabava. Na vama je, ali ovaj teško stečeni roditeljski savet može vam pomoći da prevrnete vagu prema zabavi:

Neka podešavanje dečijih soba bude prioritet br. 1 kako bi im bilo prijatno i poznato za odmor i spavanje dok radite u ostatku kuće.
Držite raspored dečije sobe što sličnijim i poznatim starim kućama kako biste umanjili šok promene nakon selidbe.
Koristite noćno svetlo i ostavite ga da gori celu noć u novom domu dok se ne prilagode novoj postavci i bez pomoći mogu da pronađu vašu spavaću sobu / kupatilo.
Neka deca raspakuju neke svoje igračke i lične stvari i postave ih u svoju novu sobu.
Čuvajte neke neraspakovane kutije i nakon selidbe sa kojima će se deca igrati. Mogu ih koristiti za umetnost i zanat, ili kao šator, ili kao automobil, ili vas uvek mogu iznenaditi novim, maštovitim načinima na koje mogu da koriste kutiju koja se jednostavno kreće!
Jer NAKON POKRETA JE SVE GOTOVO …
Sa nekom manjom decom, možda će se prema svom novom domu ponašati kao prema odmoru na nekoliko nedelja, a šok zbog trajnog preseljenja može se pojaviti tek nakon nekog vremena. Zato im pomozite da ostanu u kontaktu sa svojim starim životom i starim prijateljima. Uverite se da su vam vrata uvek otvorena (doslovno i figurativno). Iznenađujte ih novim i zabavnim stvarima oko vašeg novog naselja. I imajte razumevanja: Možda ste upravo promenili domove, ali u potpunosti ste promenili njihov svet!

Svaka selidba ostavlja i na vas posledice, a komoli na decu koja to sigurno doživljavaju na različite načine.

Write a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *