Protivpožarni rezervoari

Protivpožarni rezervoari za vodu dostupni su u nekoliko varijanti i veličina. 3 najčešća rezervoara za vodu koji se koriste za sisteme zaštite od požara su:

Nadzemni čelični rezervoari za vodu za zaštitu od požara
Rezervoari za vodu za zaštitu od požara od fiberglasa od stakloplastike ispod površine
Nadzemni plastični rezervoari za vodu za zaštitu od požara

Svaka varijacija ima određene prednosti u odnosu na druge:

Nadzemni čelični rezervoari za zaštitu od požara su isplativi, veoma izdržljivi i dostupni su gotovo svakog željenog kapaciteta. Ogromna većina čeličnih rezervoara za zaštitu od požara je napravljena od valovitog čelika velikog prečnika sa plastičnom oblogom. Većina vatrogasnih službi odobrava rezervoare za vodu od valovitog čelika. Priključci za izradu nacrta vatrogasne službe se obično postavljaju iznad zemlje, ali mogu biti i zakopani pod zemljom, a zatim izaći tamo gde je potrebna željena lokacija za izradu nacrta.

Podzemni plastični protivpožarni rezervoari za zaštitu od požara se drže van vidljivog pogleda, troše manje imovine i pružaju veću sigurnost od spoljnih faktora. Većina vatrogasnih službi odobrava rezervoare za vodu od stakloplastike za sisteme zaštite od požara. Veze za iscrtavanje vatrogasne službe se izvode preko pregradnih spojnica u zidu rezervoara, a zatim se zakopavaju pod zemljom dok ne izađu na željenu lokaciju za iscrtavanje.

Plastični rezervoari za zaštitu od požara iznad zemlje su obično najekonomičnije rešenje. Plastični rezervoari su lagani, laki za pomeranje i ugradnju i često se koriste za privremenu protivpožarnu zaštitu u fazi izgradnje objekata gde je lokalno vodosnabdevanje nedovoljno za zaštitu od požara. Ne odobravaju sve vatrogasne jedinice plastične rezervoare, pa proverite kod svog lokalnog vatrogasnog šefa pre nego što kupite jedan za svoj sistem.

Udruženja za zaštitu od požara:

Informacije u nastavku pružaju osnovnu referencu za sisteme za sakupljanje kišnice koji se mogu koristiti u potpunosti ili delimično u svrhe zaštite od požara. Ne treba se oslanjati samo na ovaj dokument za projektovanje ili implementaciju sistema vodosnabdevanja za upotrebu u sistemu zaštite od požara ili gašenja požara. Najbolji izvor zvaničnih informacija za vaš sistem je vaša lokalna vatrogasna služba. Većina vatrogasnih službi će vam dati pismenu specifikaciju ili standard ako to zatražite.

Write a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *