Septicke jame

Septičke jame su neophodna i ključna komponenta septičkih sistema. Septička jama je vodonepropusni kontejner, zakopan u zemlju u blizini kuće, koji drži svu otpadnu vodu iz toaleta i drugih izvora unutar septičkog sistema. Plasticna Septička jama ima dva glavna posla: da skladišti kanalizaciju dok se ne može ispumpati iz septičkog sistema i da izoluje čvrsti otpad od tečne kanalizacije tako da ne začepljuje cevi i ne prodire u podzemne vode. Postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir kada kupujete septičku jamu; ovaj blog će raspravljati o 6 tačaka koje vam mogu pomoći da pronađete najbolju septičku jamu.

  1. Da li je potrebna septička jama?

Naši veći gradovi i naselja uključuju usluge otpadnih voda koje se plaćaju u našim cenama. Septičke jame se postavljaju na imanjima na kojima nema usluga otpadnih voda na imanju ili od strane opštine. To je uglavnom u ruralnim oblastima, ili imanjima nedaleko od velikih regionalnih centara gde savet još uvek nije proširio svoju infrastrukturu i usluge. Plasticna Septička jama je neophodna za rukovanje svim otpadom proizvedenim na imanju gde ne postoje komunalne usluge.

  1. Vrste septičkih jama

Plasticne Septičke jame su dostupne u različitim veličinama i kapacitetima, a postoje dve različite vrste septičkih jama. Prvi tip je pasivna septička jama. Ovaj sistem će samo zadržati i odvojiti čvrsti otpad i dozvoliti da tečna kanalizacija iscuri u podzemno navodnjavanje ili da iscuri u paddock. Čvrsti otpad se ispumpava kamionom kada je pun. Drugi sistem je postrojenje za prečišćavanje gaziranih otpadnih voda, poznato i kao AVTS sistem ili postrojenje za prečišćavanje. Ovi sistemi su daleko složeniji, koji imaju jastučiće za aeraciju, pumpe, hlor ili tablete za doziranje i bakterije. Uglavnom ne zahtevaju da ih kamioni prazne godinama jer bakterije razgrađuju otpad, a ispumpana otpadna voda je mnogo čistija i boljeg kvaliteta od normalnih pasivnih septičkih jama.

  1. Izbor septičke jame

Vaš lokalni savet će odrediti koji sistem treba da bude instaliran na vašem imanju. Kao država, Srbija se kreće ka AVTS sistemima, ali vaša lokalna opština ima poslednju reč o vašim zahtevima za septičku jamu. Ako je vaše veće odlučilo da vam je potrebna pasivna septička jama na vašem imanju, možete izabrati da instalirate plasticne septicke jame sistem uz odobrenje vašeg veća. Ovo, međutim, nije isto i obrnuto. Prema našem iskustvu, nije bilo moguće poništiti savet gde su tražili da se AVTS sistem zameni pasivnom septičkom jamom.

  1. Razlike u troškovima

Svi u industriji smatraju AVTS sisteme najboljim rešenjima u industriji. Kao i sve dobro, oni su skuplji i zahtevaju obavezne programe održavanja koje je odredilo Ministarstvo zdravlja. Ovo je da bi se osiguralo vaše zdravlje, a takođe i zdravlje sistema i da se osigura da bakterije u rezervoaru rade efikasno i da se ili hlor ili tablete za doziranje dopune. Tehničari će takođe proveriti vaše jastučiće za aeraciju i sisteme pumpe i tajmere kako bi se uverili da rade kako je predviđeno. Pasivne septičke jame su mnogo jednostavnije. Oni su skup i zaboravljeni sistem. Za većinu instalacija, malo je potrebno ili uopšte nije potrebno održavanje, a osim da se kamion isprazni svakih nekoliko godina, potrebno je vrlo malo drugog. Rezervoari su znatno jeftiniji za kupovinu i ugradnju sa manje pokretnih delova i manje grešaka.

  1. Kapacitet rezervoara

Većina ljudi zahteva septičku jamu od 3000 litara. Zapreminu septičke jame uglavnom određuju saveti i širom Australije smo videli da je najčešća veličina septičke jame Polimaster 3100 litara. Septička jama od 3100 litara je pogodna za kućnu kuću od 1-5 osoba. septička jama od 4500 litara je pogodna za dom od 6-10 osoba. Takođe radimo komercijalne septičke jame koje su daleko specijalizovanije i veličine septičkih jama mogu doseći 25.000 litara.

  1. Plastika protiv betona

Danas na tržištu dominiraju plastične septičke jame. Daleko su jeftiniji za proizvodnju, duže traju i mnogo lakši za ugradnju. Troškovi isporuke su takođe mnogo jeftiniji i mogu da putuju na velike udaljenosti prilično ekonomično u poređenju sa betonskim rezervoarima. U proseku, betonske jame su trajale samo oko 10 godina, dok će plastične septičke jame trajati dvadeset do trideset godina. Za razliku od betonskih septičkih jama, plastični rezervoari nisu porozni i tako nećete dobiti prodiranje otpadnih voda u podzemne vode ili oko vaše bašte. Iz svih ovih razloga, i više plastičnih septičkih jama danas su postale industrijski standard.

Write a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *