medicina

Psiholog Beograd – psiholosko savetovaliste

Moramo priznati sami sebi da za razliku od naših roditelja koji su živeli i nas odgajali u Titovo vreme živimo drugačije i da ne osećamo tu sigurnost koju su oni imali i što se tiče posla, redovnih primanja, vraćanja kredita i uopšte bezbrižnosti. Danas svi smo u kreditima koji se teško vraćajau, poslovi se lako gube, a teško nalaze, malo je reći da smo konstantno pod stresom. Sve na to tera u depresiju, povlačenje u sebe, ali sa problemima se mora boriti i oni se moraju prebroditi. Posetili smo je jedno psiholosko savetovalište u Beogradu gde smo se malo raspitivali i tražili pomoc psihologa Beograd.

Psiholog, psihoterapeut , psiholosko savetovaliste

Naši ljudi još ne osećaju potrebu da odu kod terapeuta, da potraže pomoć psihologa, da odu u psihološko savetovalište. Još uvek postoji neka barijera i odbojnost poseti psihologu iz banalnih razloga. Često je mišljenje, nisam ja lud da idem kod psihologa, ali znajte da je ljudski potražiti pomoć. Tražiti pomog psihologa i prihvatiti pomoć i savet psihologa je dokaz da ste hrabri i da razmišljate o svom vlastitom životu i njegovom razvoju.

Psiholosko savetovalište i savet psihologa je poput običnog razgovora, gde samo vaš slušalac, ovoga puta psihoterapeut zna kako da vas sasluša jer ima znanje i zna pitanje na osnovu razgovora koje će vam postaviti. Kod psiholga se ne uspostavljau dijagnoze i propisuju se lekovi. Dečiji psiholog obavlja razgovor najčešće sa roditeljima i usmerava roditelje kako da obrate pažnju na ponašanje svog deteta, daće vam savete kako da reagujete i kakao da svoje dete usmeravate pravilno.

Mislim da su ovo dovoljni razlozi koje nam je naveo psiholog Beograd da ako imate tegobe usled stresa i padate lagano u depresiju ili neko drugo stanje, posetite psihološko savetovalište.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.