Category Archives: medicina

medicina

Lekar Beograd – specijalistički pregledi

Published by:

ZA sve one koji imaju naviku da redovno kontrolišu svoje zdravlje, a takvih i nije baš mnogo imamo dobre vesti od Lekara Beograd, lekarske ordinacije dr Nestorov. Izaberite neki specijalistički pregled koji je na akciji i proverite kakvo je stanje sa vašim zdravljem. Bez obzira da li imate neke sumnje u svoje zdravstveno stanje ili samo hoćete na vreme i preventivno da prekontroište svoje zdravlje javite se u ordinaciju Dr Nestorov i zakažite pregled.

Preventivni zdravstveni pregledi

Većina nas i ne shvata da savremeni život utiče na naše zdravlje pogubno. Stres je prisutan svakodnevno. Sve se to odražava na naše zdravlje, u početku neprimetno, ali kasnije može da izazove i neke tegeobe. Jedan od problema koji se javlja kod relativno mlađe populacije, negde oko 40 godina je povišeni pritisak. Kod povišenog pritiska problem je što se tegobe ne osećaju, pa je veoma bitan preventivni pregled i određivanje terapije. Zakažite preventivni pregled kod kardiologa kardiološki pregled.

Ultrazvuk i ultrazvučni pregledi su takođe na akciji, pa možete proveriti svoje zdravlje u nizu pregleda po povoljnoj ceni. Pogledajte na sajtu lekarske ordinacije Nestorov i zakažite preglede kada vama bude odgovaralao.

Lekar Beograd – lekarska ordinacija dr Nestorov, ultrazvučni pregledi, kardiološki pregledi, specijalistički pregledi po najpovoljnijim cenama i akcijama.

medicina

Prirodna sredstva za izbeljivanje zuba

Published by:

Ako primećujete da su vaši zubi promenili boju i da su se na njima stvorile mrlje, a redovno koristite konac za zube i pastu za izbeljivanje zuba, vreme je da pozovete i prirodu u pomoć.

Napominjemo da je, ipak, izbeljivanje zuba najsigurnije i najučinkovitije uraditi u stomatološkoj ordinaciji, na način na koji to izabere vaš stomatolog, ali i da vam ovi mali pomoćnici iz prirode mogu itekako biti saveznik u borbi za izbeljivanje zuba, samo ako ih redovno budete koristili i pravilno primenjivali.

Pre nego što se upustite u pravljenje neke od ovih smeša za izbeljivanje zuba, odnosno okrenete određenom voću, upozoravamo vas i da izbegavate gazirana pića i crnu kafu, kao i čaj, jer su oni neprijatelji broj jedan za izbeljivanje zuba. Gazirane napitke zamenite ceđenim voćem, a u kafu ili čaj dodajte malo mleka, kako biste neutralisali štetne uticaje.

Soda bikarbona kao glavni saveznik za izbeljivanje zuba

Soda bikarbona je i inače poznata kao jedan od glavnih pomoćnika u svakom domaćinstvu, jer ima blagotvoran uticaj kako na stomak, tako i na čišćenje raznih vrsta fleka. Stoga se soda bikarbona koristi i za izbeljivanje zuba, odnosno uklanjanje mrlja sa zuba.

Prirodna mešavina ili prirodna pasta za izbeljivanje zuba sastoji se od kašičice sode bikarbone, malo soli i nekoliko kapi limuna. Kada ova smesa oksidira, nanesite je načetkicu zube poput paste, a zatim njome istrljajte zube. Ovo je jedan od najpoznatijih prirodnih recepata za izbeljivanje zuba, ali ga ne treba često koristiti jer je veoma jak i može da ošteti zubnu gleđ. Stoga, odmah nakon trljanja zuba, isperite usta i operite zube pastom za izbeljivanje zuba, kako biste pojačali efekat. Treba je koristiti jednom nedeljno.

Sve vrste, boje i ukusi voća

Voće je inače poznato kao čistač usne duplje, pogotovo kad se jede u malim zalogajima, te se za izbeljivanje zuba predlaže njegova konzumacija onda kada nismo u prilici da operemo zube. Jabuka je posebno učinkovita za izbeljivanje zuba, i treba je, kao što smo pomenuli, jesti u što sitnijim komadima, a za njom sledi češća konzumacija limunade i neprevaziđene jagode i banana.

Jedna od kura za izbeljivanje zuba sa jagodama svodi se na sledeće: polovinom jagode treba istrljati zube svaka tri dana, a zatim nakon ovoga oprati zube pastom za izbeljivanje zuba. Jagoda, zbog svog vitamina C, značajno može ukloniti površinske fleke sa zuba i dodati sjaj vašem osmehu.

Druga opcija je da koristite unutrašnjost kore od banane za izbeljivanje zuba, tako što ćete zube istrljati unutrašnjošću kore. Imajte na umu da i nakon ovog tretmana obavezno operete zube pastom za izbeljivanje zuba, kako biste postigli potpun efekat.

Jabukovo sirće kao pomoćnik za izbeljivanje zuba

Za jabukovo sirće važi slično što i za sodu bikarbonu – prirodni čistač našeg organizma i fleka uopšte, jabukovo sirće poznato je i kao ubica štetnih bakterija, te je dobro koristiti ga i za izbeljivanje zuba.

Preporučuje se da razblažite jabukovo sirće čistom vodom te da ovom smesom ispirate usta svake druge večeri pred spavanje, kako biste nakon nekoliko nedelja videli pomak, te kako bi tečnost delovala na izbeljivanje zuba.

Sve ove kure vam mogu pomoći ukoliko za izbeljivanje zuba redovno koristite četkicu i pastu, kao i konac za čišćenje.

medicina

Psiholog Beograd – psiholosko savetovaliste

Published by:

Moramo priznati sami sebi da za razliku od naših roditelja koji su živeli i nas odgajali u Titovo vreme živimo drugačije i da ne osećamo tu sigurnost koju su oni imali i što se tiče posla, redovnih primanja, vraćanja kredita i uopšte bezbrižnosti. Danas svi smo u kreditima koji se teško vraćajau, poslovi se lako gube, a teško nalaze, malo je reći da smo konstantno pod stresom. Sve na to tera u depresiju, povlačenje u sebe, ali sa problemima se mora boriti i oni se moraju prebroditi. Posetili smo je jedno psiholosko savetovalište u Beogradu gde smo se malo raspitivali i tražili pomoc psihologa Beograd.

Psiholog, psihoterapeut , psiholosko savetovaliste

Naši ljudi još ne osećaju potrebu da odu kod terapeuta, da potraže pomoć psihologa, da odu u psihološko savetovalište. Još uvek postoji neka barijera i odbojnost poseti psihologu iz banalnih razloga. Često je mišljenje, nisam ja lud da idem kod psihologa, ali znajte da je ljudski potražiti pomoć. Tražiti pomog psihologa i prihvatiti pomoć i savet psihologa je dokaz da ste hrabri i da razmišljate o svom vlastitom životu i njegovom razvoju.

Psiholosko savetovalište i savet psihologa je poput običnog razgovora, gde samo vaš slušalac, ovoga puta psihoterapeut zna kako da vas sasluša jer ima znanje i zna pitanje na osnovu razgovora koje će vam postaviti. Kod psiholga se ne uspostavljau dijagnoze i propisuju se lekovi. Dečiji psiholog obavlja razgovor najčešće sa roditeljima i usmerava roditelje kako da obrate pažnju na ponašanje svog deteta, daće vam savete kako da reagujete i kakao da svoje dete usmeravate pravilno.

Mislim da su ovo dovoljni razlozi koje nam je naveo psiholog Beograd da ako imate tegobe usled stresa i padate lagano u depresiju ili neko drugo stanje, posetite psihološko savetovalište.